FRECVENȚA REZULTATELOR FALS-POZITIVE A TRISOMIEI 21DETERMINĂ SEXUL COPILULUI


Pentru a vă fi prestată informația despre sexul copilului, este necesar de indicat acest detaliu în timpul completării actelor pentru efectuarea testului. În cazul sarcinii gemelare, rezultatul Sexul Feminin se referă la ambii feți, iar rezultatul Sexul Masculin se referă la unul sau ambii feți.

NUMĂR MINIM DE REPETĂRI


Mai mult de 98,6% Harmony® Prenatal Test sunt efectuate cu succes după prima prelevare de sânge. Doar 1.4% din probe nu pot fi analizate din prima încercare, iar 0.6% nu pot fi analizate din următoarele încercări. Rata unei efectuări reușite a testului Harmony® Prenatal Test depinde în mare parte de cantitatea de ADN fetal acelular (cffADN) din sângele matern. La rândul său, cantitatea de cffAND depinde de săptămâna sarcinii (cu cât mai mic termenul, cu atât mai puțin cffADN), dar și de masa corporală a mamei (cu cât mai mare masa, cu atât mai puțin cffADN).

RELEVANT ÎN CAZUL ADMINISTRĂRII DE HEPARINĂ


Terapia cu heparina influențează cantitatea de ADN liber circulant în sânge. Metodele NIPT, bazate pe secvențierea masivă în paralel demonstrează rezultate incorecte.

Harmony® Prenatal Test utilizează tehnologia DANSR (analiza digitală a regiunilor selectate). Consecutivitatea genelor este aleasă în așa mod, încât rezultatele să nu fie alterate. Aceasta înseamnă, că femeile gravide, care primesc tratament cu heparină, pot folosi testul Harmony® Prenatal Test.

SIGUR PENTRU MAMĂ ȘI COPIL


Având în vedere, că sângele venos pentru efectuarea Harmony® Prenatal Test este obținut prin punctarea venei cubitale, testul este considerat absolut sigur pentru mamă și copil.


TEHNOLOGIA INOVATIVĂ DANSR


Harmony® Prenatal Test utilizează tehnologia patentată a micromatricii DANSR (Digital Analysis of Selected Regions) și algoritmul FORTE, elaborate în Ariosa Diagnostics, Inc. (SUA), fiind certificată de către CLIA- și acreditată de laboraorul clinic CAP. La momentul de față, DANSR ocupă un loc de frunte în practica clinică mondială. Tehnologia DANSR permite cercetarea doar a acelor zone mici (fragmente) de ADN circulant, care se referă la cromosomii studiați. Având în vedere că cromosomii 21, 18 și 13 reprezintă doar 10% din genom, o astfel de analiză duce la un rezultat mai exact, fiecare fragment de ADN fiind citit de mai multe ori. Datorită acestei abordări este semnificativ redusă frecvența prelevării repetate de sânge, legate de cantitate sau calitate insuficientă de ADN cercetat.
Harmony® Prenatal Test care folosește tehnologia DANSR, se deosebește principial de alte teste prenatale care utilizează tehnologia secvențierii masive în paralel (rMPS).